Játrová paštika

Domácí paštika pečená v troubě, má sice kratší trvanlivost než kupovaná, ale chuťově se nedají vůbec srovnávat. Ona u nás stejně dlouho nevydrží, jak každý zakrojuje…

Suroviny – 300g vepřové plece, 300g vepřových jater, 200g uzené slaniny, 2 větší cibule, 4 lžíce smetany, sůl, bílý pepř

Postup – umeleme slaninu a opečeme na ní do zlatova jemně nakrájenou cibuli. Plecko i játra také umeleme, přidáme opečenou cibuli se slaninou, osolíme a opepříme, promícháme a podle potřeby přidáme smetanu, aby směs nebyla příliš hustá. Vláčnou směs vložíme do pekáčku, který vyložíme pečícím papírem a přikryjeme i povrch paštiky. Pekáček s paštikou vložíme do většího pekáče, nalijeme do něj vodu a pečeme takto ve vodní lázni asi jednu hodinu při 170 stupních C.Čas počítáme od doby, kdy se začne voda lehce pohybovat. Upečenou paštiku necháme uležet do druhého dne a poté krájíme na plátky.Játrová paštikaJátrová paštika

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *