Marcipánová srdíčka

Jedno srdíčko z kakaového těsta se slepuje se srdíčkem z marcipánu, k tomu čokoládová poleva.

Těsto – 300g hladké mouky, 200g másla, 100g moučkového cukru, 2 žloutky, 20g kakaa

Na dokončení – čokoláda na vaření, kousek ztuženého tuku, mandlový marcipán, marmeláda

Těsto – na vál prosijeme mouku, přidáme změklé máslo a ostatní suroviny, zpracujeme hladké těsto a necháme odpočinout. Z těsta vykrájíme malá srdíčka a upečeme je.

Z marcipánu si vykrájíme stejně velká srdíčka a slepujeme marmeládou jedno pečené a jedno marcipánové. Půlku bílého, marcipánového srdíčka polijeme čokoládou.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *