Guláš segedínský

Česká klasika, dělám ho ze sladkokyselého zelí, jinak je pro nás jídlo moc kyselé.

Suroviny – vepřové maso, nejlépe plecko nebo kotlety, cibule, červená paprika, zelí kysané nebo sladkokyselé, sůl, pepř, smetana 30%, hladká mouka, sádlo

Postup – maso nakrájíme na plátky nebo na kostky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na sádle, pak přidáme připravené maso a orestujeme. Přidáme sladkou papriku a rychle ji opečeme, pak zalijeme vodou nebo vývarem a dusíme. Asi v polovině dušení přidáme zelí i s trochou nálevu a necháme změknout. Podle potřeby zahustíme hladkou moukou, přilijeme smetanu a povaříme.Segedínský guláš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *