Medovník

Náš nejoblíbenější medovník, korpus je kakaový, náplň světlá, lahodná. Předností je, že je rozležený hned druhý den.

Suroviny na těsto – 2 vejce, 100g másla, 430g polohrubé mouky, 200g cukru moučky, 2lžíce medu, 2lžíce kakaa, 2 lžičky jedlé sody

Suroviny na náplň – půl litru mléka, 3 lžíce polohrubé mouky, 250g másla, 200g cukru moučky

Postup – nejprve si připravíme náplň. V mléku rozmícháme mouku a uvaříme kaši. Máslo necháme změknout a utřeme ho s cukrem. Potom po lžicích do něj přidáváme vychladlou kaši.

Na medové placky smícháme na vále všechny suroviny na výrobu těsta a zpracujeme vláčné, nelepivé těsto. Po částech vyvalujeme těsto do tvaru kruhu, pomocí pokličky vykrájíme a pečeme na papíře asi 7 minut. Placky jsou rychle upečeny, je třeba pečení hlídat, aby se nepřipekly. Upečeme 5 větších placek a zbytek těsta také upečeme a později umeleme na posypání hotového medovníku. Po vychladnutí placek je ihned potíráme náplní a skládáme na sebe. Vršek dortu a strany potřeme také náplní a posypeme umletým upečeným těstem. Necháme dort uležet, nedáváme ho do lednice, pouze do chladnější místnosti, aby se náplň vsákla do těsta. Na rozležení stačí jeden den.

Medovník

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *