Šachovnicové řezy

Řezy jsou skládány do tvaru šachovnice a plněny šlehačkou. Můžeme je naplnit i některým dortovým krémem.

Suroviny na piškot  světlý -120g čokolády bílé, 120ml smetany ke šlehání, 120ml mléka, 120g másla, 150g cukru krupice, 3 vejce, 220g hladké mouky, 1 kypřící prášek do pečiva

Suroviny na piškot tmavý – 120g čokolády hořké, 120ml smetany ke šlehání, 120ml mléka, 120g másla, 150g cukru krupice, 3 vejce, 220g hladké mouky, 1 kypřící prášek do pečiva

Suroviny na krém – 250g smetany ke šlehání 30%, 250g cukru moučky, 2 žloutky, 50g kakaa, 400g másla

Postup na piškot – máslo utřeme s cukrem, přidáme žloutky, rozehřátou a zchladlou čokoládu, smetanu, mléko, prosátou mouku s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků. Upečeme jeden plát piškotu světlý a jeden plát tmavý.

Postup na krém – ve vodní lázni šleháme do zhoustnutí smetanu, cukr, žloutky a prosáté kakao. Pěna má být hustá a teplá. Potom ji přendáme do skleněné misky, zakryjeme a uložíme do chladničky nejméně do druhého dne. Před přípravou krému necháme pěnu nahřát na pokojovou teplotu. Změklé máslo vyšleháme a po lžicích přidáváme čokoládovou hmotu.

Vytvoření šachovnice – oba pláty rozdělíme na pruhy silné asi 3 cm. Pruhy sestavíme střídavě, jedno patro bude mít tři pruhy. Na boky pruhů natíráme krém a spojujeme je k sobě. Když spojíme první tři pruhy, natřeme povrch krémem a skládáme druhé patro. Pruhy pokládáme opačně, na světlý pásek dáme tmavý , na tmavý světlý. Spojíme k sobě, povrch opět potřeme krémem. Na třetím patře opět obrátíme barvy pásků a spojíme krémem. Takto vytvoříme dva kusy řezů, každé bude mít tři patra a na každém patře budou tři kusy pruhů spojené krémem. Povrch celých řezů potřeme krémem a celé je polijeme čokoládovou polevou. Zdobíme krémem.

Šachovnicové řezy Šachovnicové řezy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *