Pečené zelí s vepřovým masem

Zelí jemně nožem nakrájejte, pečte přikryté, jinak se může stát, že se vám zelí vysuší.

Suroviny – hlávkové zelí, vepřové maso, cibule, česnek, sůl, kmín,

Postup – zelí nakrájíme na nudličky, osolíme, okmínujeme a necháme chvíli odležet. Maso očistíme, nakrájíme na kostky a  osolíme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Do pekáče vložíme připravené zelí, kostky masa, cibuli i česnek, podlijeme trošku vývarem nebo vodou, přikryjeme a pečeme v troubě. Když je maso měkké, dochutíme a necháme odkryté zezlátnout. Nemusíme zahušťovat, podáváme většinou s chlebem nebo různě upravenými brambory. Pečené zelí s vepřovým masem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *