Skořicový šnek

Výborné pečivo se skořicovou chutí, která je u nás oblíbená.

Suroviny na těsto – 300g hladké mouky, špetka soli, 150ml mléka, 15g droždí, 30g másla, 1 žloutek, 1 lžíce cukru krupice

Suroviny na náplň – 60g másla, 5 lžic cukru krupice, 3 lžičky mleté skořice

Postup – z droždí, lžíce mléka a mouky zaděláme kvásek. Ostatní suroviny smícháme v míse, přidáme vyběhnutý kvásek a vypracujeme tužší těsto. Necháme jednu hodiny kynout. Mezitím si připravíme náplň, tak, že rozpustíme máslo, přidáme cukr a skořici.

Těsto vyválíme na co nejtenčí plát, potřeme náplní a zavineme. Závin krájíme na trojúhelníky, které mají v nejširším bodě asi 5 cm, v nejužším 1 cm. Trojúhelníky klademe na plech vyložený pečícím papírem širší stranou dolů a rukou stlačíme špičku, tím vnitřek závinu vytlačíme ven. Pečeme v předehřáté troubě.

Zdroj – pradobroty.blogspot.com/‎

Skořicový šnek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *