Jahodové tvarohové knedlíky

Tento recept mám od dcery, jsou dobré, trochu dietní, rychle uvařené.

Suroviny – 500g měkkého tvarohu v kostce, 3 lžíce dětské krupičky, 6 lžic hrubé mouky, 1 větší vejce, špetku soli

Na dokončení – nastrouhaný tvrdý tvaroh, moučkový cukr, rozpuštěné čerstvé máslo

Postup – všechny suroviny na vále zpracujeme v hladké těsto, množství mouky si upravíme podle potřeby. Těsto rozdělíme na čtyři díly, z každého vyválíme silnější váleček, rozkrájíme na špalíčky, ty rozválíme na placičky, naplníme ovocem, spojíme, zakulatíme. Ve větším hrnci si uvedeme do varu vodu, vložíme do ní asi polovinu knedlíků a vaříme asi 5 minut. Dochutíme cukrem, tvarohem,  máslem a podáváme.

Jahodové tvarohové knedlíky

2 komentáře u „Jahodové tvarohové knedlíky

  1. Jiřina

    Tak toto jídlo je, paní Aleno, dobrůtka. Já již léta tvarohové knedlíky vařím, ale dávám do těsta místo mouky a krupice strouhanku. Ovoce dovnitř jsem dávala jen občas, ony jsou dobré a pěkně voňavé i jen polité máslem a lehce pocukrované. Výborné dietní jídlo, já jsem se tento recept naučila právě díky dietě, kterou jsem kdysi dávno musela dlouho držet.

    1. Alena Autor příspěvku

      Zdravím, a díky za tip, vyzkouším i strouhanku. Tento recept mám od dcery, letos jsem je dělala poprvé, u nás vládnou kynuté knedlíky. Ale tvarohové jsou moc dobré, není v nich moc mouky, víc vynikne chuť ovoce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *