Maková bábovka

Mák a špaldová mouka se doplňují a vytvářejí výbornou chuť, navíc je tato bábovka zdravější, obsahuje mnoho prospěšných látek.

Suroviny – 2 hrnky špaldové mouky, půl hrnku polohrubé mouky, 1 hrnek umletého máku, 1 hrnek třtinového cukru, 1 hrnek mléka, půl hrnku slunečnicového nebo řepkového oleje, 1 vanilkový cukr, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 vejce

Postup – bábovkovou formu si vystříkáme olejem nebo vytřeme a vysypeme moukou. Všechny suché suroviny smícháme v míse, přidáme vejce, olej a mléko podle potřeby, aby těsto mělo správnou konzistenci. Řádně promícháme, nalijeme do formy a pozvolna upečeme.

inspirace – zdravé recepty.cz

Maková bábovka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *