5 komentářů u „Háčkované chňapky

  1. Ivana Tichá

    Dobrý den, mám doma po babičce jako vzpomínku také dvě háčkované chňapky – džbánky. Chtěla bych je uháčkovat jako dárek pro p. učitelku synovi do školy, ale bohužel nemám návod. Chtěla jsem Vás poprosit, jestli byste nebyla tak hodná, a neposlala mi jej. A ještě jeden dotaz. Chňapky, co mám doma, jsou asi háčkované dokola, tzn. že je to jako futrál a ruku můžete strčit dovnitř jako do rukavice. Máte tip, jak na to? Děkuji mnohokrát a přeji hezký den.

  2. Alena Autor příspěvku

    Dobrý den, já návod také nemám. Tyto chňapky jsem háčkovala podle popisu, který byl kdysi v časopise Květen. A spíše podle oka. Myslím, že to zvládnete i bez něj. Vzorek je jednoduchý, jak koukám, spodek tvoří krátké sloupky a nad nimi jsou skupiny – dlouhý sloupek, 2 – 3 řetízková oka, dlouhý sloupek. Na začátku 3 řetízková oka a skupinku budete háčkovat pod řetízková oka minulé řady. Postupně přidávat oka a rozšiřovat trochu vzor.
    Pokud nepospícháte, začátkem příštího týdne bych vám mohla poslat podobný popis, je háčkován jako rukavice a jako futrál, o který máte zájem. A mohla bych vám poslat i střih na džbánek, jen si ho zvětšíte podle potřeby, podle něj můžete přidávat, ubírat a tvarovat vršek. Když budete háčkovat podle střihu, pište si jednotlivé řady, abyste měla oba díly stejné.
    Jinak já bych buď uháčkovala kolečko nebo oválek a postupně rozšiřovala podle střihu a háčkovala stále dokola nebo uháčkovala dvě stejné chňapky o něco širší a pak je společně sháčkovala. Druhý postup mi přijde jednodušší.
    Napište, jestli chcete poslat nabízené popisy nebo zkusíte sama si udělat střih a podle něj začnete. Háčkování má tu výhodu, že můžete lehce vypárat řadu a uháčkovat ji lépe…-:)

    Ať se vám chňapky podaří

    Alena

    1. Ivana Tichá

      Dobrý den a děkuji za Vašich ochotu. S háčkováním mám už nějaké zkušenosti. Pokud by to ovšem pro Vás nebyl velký problém, raději poprosím o podrobný popisek (abych je stihla do konce školního roku udělat, kdybych experimentovala, bylo by to na dýl :). Ještě jednou děkuji. Ivana

  3. Alena Autor příspěvku

    Dobrý večer,

    já vám podrobný popis poslat nemůžu, protože ho nemám. Ve středu vám pošlu, pokud to půjde, střih na džbánek a popis na rukavice, jak jsem vám psala v předešlé odpovědi. Nebojte se toho, nakreslete si střih a vyzkoušejte vzorek, který jsem vám minule poslala. Jak je to háčkované vidíte i přímo z fotky. Je to chvilková záležitost, rychle práce přibývá, je to jednoduché.

    Alena

  4. Alena Autor příspěvku

    Dobrý večer, paní Ivano, počítač pořád stávkuje, zaslání popisu se o několik dní opozdí. Zkuste podle rady nebo vyčkejte, čas ještě máte, je to opravdu rychlovka. Děkuji za pochopení.

    Alena

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *