Německé tvarohové řezy

Moučník vypadá složitě, skládá se z těsta, tvarohové náplně a pudinkového krému, ale příprava je jednoduchá. Než vykyne těsto, připravíte si náplně a pak vše zkompletujete a upečete. Nejprve si připravte krém, pak tvaroh a budete mít krém tak akorát teplý.

Suroviny na těsto – 40g droždí, 400g polohrubé mouky, 70g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, špetku soli, 120g másla, mléko, citronovou kůru, 1 vejce

Suroviny na tvarohovou náplň – 500g měkkého tvarohu v kostce, cukr podle chuti, 2 vanilkové cukry, 2 vejce

Suroviny na pudinkový krém – 500ml mléka, 60g cukru krupice, 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku, 100g másla, 2 vejce

Na dokončení – 100g rozinek namočených v rumu, 50g mandlových lupínků, 30g másla, moučkový cukr

Postup – těsto – připravíme si kvásek a ze všech surovin zpracujeme klasické kynuté těsto a necháme asi 40 minut kynout.

Postup – krém – ve studeném mléce rozmícháme pudinkové prášky, přidáme cukr a uvaříme hustý pudink. Po odstavení vmícháme kousky másla a necháme rozpustit. Přimícháme žloutky a z bílků ušlehaný tuhý sníh. Lehce promícháme, nemusíme nechávat vychladnout, můžeme vlažné použít.

Postup – tvarohová náplň – tvaroh nejprve samotný rozšleháme, pak přidáme oba druhy cukru a postupně po zašlehání vejce. Máme-li tvaroh hustý, můžeme rozředit trochou mléka.

Sestavení moučníku – na vymazaný plech rukou lehce roztlačíme těsto a vytvoříme trochu okraj. Pak natřeme tvarohovou náplň, posypeme rozinkami a mandlovými lupínky. Na tvaroh rozetřeme pudinkový krém, urovnáme a vložíme do trouby. Po upečení celý povrch potřeme rozpuštěným máslem a před servírováním pocukrujeme moučkovým cukrem.Německé tvarohové řezy

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *