Rohlíky od Sylvy

Recept jsem dostala od paní Sylvy, známé mého syna. Viděla jsem fotku upečených rohlíků a moc mi líbily, tak jsem poprosila o recept a v týdnu jsme je s dcerou vyzkoušely. Protože jsou z kváskového těsta, den před pečením jsem nakrmila kvásek a druhý den se Alenka do nich pustila. Je pravda, že pečení trvá poměrně dlouho, ale pečivo je nesrovnatelné s tím, které se běžně prodává.

Suroviny na kvásek – 20g kvásku, který nám zbyl z minulého pečení, 160g polohrubé mouky, 90ml vody

Suroviny na těsto – 330g polohrubé mouky, 10g soli, 10g cukru krupice, 160ml vlažné vody, 3 lžíce rozpuštěného másla

Postup – nejprve si večer před pečením připravíme kvásek. Ze zbylého kvásku od minulého pečení odvážíme 20g, přidáme vodu, mouku a promícháme. Těstíčko necháme 12 i více hodin kynout.

Druhý den si dáme do mísy nakynutý kvásek, přidáme mouku, sůl, cukr, vodu a máslo. Řádně propracujeme, přikryjeme folií a necháme 4 hodiny kynout. Potom si těsto rozdělíme na stejné díly, přikryjeme folií a asi 15minut necháme odpočinout. Poté z každého kousku vyválíme placičku, zamotáme ji do tvaru rohlíku, postříkáme vodou a opět necháme 2 hodiny odpočinout. Pak potřeme vodou a pečeme při 250 stupních. Musíme je hlídat, jsou poměrně rychle hotovy. Můžeme je také sypat semínky. Rohlíky od Sylvy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *