Špenátový šnek

Těsto je kynuté, ale stačí když kyne asi půl hodinky, než si připravíte náplň, je těsto připravené. Pak necháme kynout po naplnění asi 15 minut.

Suroviny na těsto – 500g polohrubé mouky, sůl, mléko, 1 vejce, 100ml oleje, 20g droždí

Suroviny na náplň – čerstvý špenát, cibuli, asi 200ml smetany, 2 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, 2 vejce, česnek, olej

Postup – vypracujeme vláčné těsto a necháme ho vykynout. Na náplň si opečeme cibulku, přidáme očištěné a natrhané listy špenátu a necháme opéci. Pak ve smetaně rozkvedláme mouku a přilijeme směs na špenát. Promícháme a chvíli podusíme. Ochutíme solí, pepřem, utřeným česnekem. Nakonec vmícháme vejce, necháme prohřát a odstavíme.

Vykynuté těsto rozválíme na obdélník, nakrájíme na čtyři díly, naplníme a spojíme. Máme čtyři úzké proužky těsta, spojem je klademe na plech s pečícím papírem a stočíme do šneku. Můžeme ho vytvořit jen z jednoho praménku nebo stočíme všechny postupně za sebou. Potřeme vejcem, posypeme semínky a po dokynutí upečeme. Špenátový šnekŠpenátový šnek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *