Mrkvové sušenky

My našeho psa krmíme hlavně masem, pak přidáváme ovesné vločky, různou zeleninu, těstoviny, rýži, z mléčných výrobků bílý jogut, tvrdé sýry a tvaroh. Také trochu semínek, zelených natí, olivového oleje a ovoce. Jako pamlsky peču různé sušenky, postupně budu přidávat receptíky.

Z toho vyplývá, že granule nepovažujeme za hodnotné krmivo pro psy. Ve většině případů neobsahují dostatek masa, jestli vůbec nějaké, a těch pár vitamínů, které do balení dodávají, nemají valný význam, protože každé balení musí obsahovat i některé přídavné látky a konzervanty, aby směs dlouho vydržela. A myslíme, že čerstvá strava je určitě zdravější pro nás a jistě i pro naše kamarády. Granule mají jedinou výhodu – je to rychlé a bezpracné krmení. A to se nám zdá dost malý důvod, abychom krmili svého psa těmito sušenými produkty.

Recept na mrkvové sušenky

Suroviny – 1,5 hrnku špaldové mouky, 1 hrnek ovesných vloček, 1 větší mrkev, trochu mléka, trochu mouky na vyvalování

Postup – ovesné vločky vsypeme do mísy a zalijeme mlékem, jen tak trochu, aby nasákly, ale neplavaly. Necháme změknout. Pak přisypeme mouku, jemně nastrouhanou mrkev a zpracujeme těsto, které necháme chvilku odpočinout. Potom vyválíme plát, rádýlkem nakrájíme kosočtverce a na plechu s papírem na pečení upečeme.Mrkvové sušenky

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *