Skořicové pletýnky

Suroviny – 250g hladké mouky, špetku soli, 20g droždí, mléko, 30g moučkového cukru, 1 větší žloutek nebo 2 malé, 2 lžíce rumu, 2 lžíce oleje

Na obalení si připravíme prosátý moučkový cukr s vanilkou a mletou skořicí. Na smažení domácí sádlo nebo řepkový olej.

Postup – připravíme si kvásek, všechny suroviny smícháme a vypracujeme vláčné nelepivé těsto. Necháme vykynout a potom z kousků těsta vyvalujeme válečky a stáčíme do pletenců. necháme je ještě asi 15 minut kynout a potom je postupně smažíme v rozpáleném tuku. Ještě teplé obalujeme v připraveném cukru.Skořicové pletýnky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *