Ovocný dort s dvojitou šlehačkou

Suroviny na korpus– 2 vejce, 80g cukru krupice, 2 polévkové lžíce oleje, 60g zelené Jizerky (nebo zlaté Jizerky, Doves Farm červené a modré, Schar Mix C)

Postup – oddělíme žloutky a bílky. Bílky vyšleháme se špetkou soli, dále zašleháme postupně cukr, po jednom žloutky, olej a jako poslední lehce vmícháme mouku.

Tento korpus pečeme 3x na 170°C. Lze část mouky nahradit kakaem, oříšky, kokosem…

Suroviny na náplň – šlehačka 1 L, ovoce

Postup – vyšleháme si šlehačku, kterou jsme si den předem svařili a nechali do druhého dne v lednici. Je možné do části šlehačky přidat kakao nebo čokoládu a svařit.

Na dohotovení – rozemleté oříšky

Dort skládáme takto: korpus-šlehačka-ovoce-šlehačka-korpus-šlehačka-ovoce-šlehačka-korpus. Povrch a boky dortu pomažeme šlehačkou. Pomocí zdobícího sáčku, ve kterém máme bílou i čokoládovou šlehačku vytvoříme dvojbarevné zdobení kolem dortu. Doprostřed umístíme libovolné ovoce a boky dortu posypeme oříšky.

 

Ovocný dort

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *