Špaldové řezy

Tento pamlsek dělávám, když mám více masového vývaru. Vařila jsem Cirince maso s kostmi, nedávám do vody sůl ani žádné koření. Vývar používám při přípravě jídla, do teplého namáčím hrst ovesných nebo jiných vloček a pak přidávám k masu a k dalším surovinám.

Při přípravě řezů použiji část vývaru, přidám do něj na kostičky nakrájený tvrdý sýr, ovesné vločky, sezamové a lněné semínko. Vloček dávám asi 3 lžíce, ostatní suroviny asi po  1 lžíci. Pak přisypávám špaldovou mouku a vytvořím polotekuté těsto, jako třeba na perník. vliji do vymazané jakékoli formy a upeču. Krájím na plátky a zpestřím stravu našeho hlídače. Špaldové řezyŠpaldové řezy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *