Vepřová paštika

Tato paštika je pečena ve vodní lázni, její příprava je jednoduchá, po upečení ji nechte vystydnout, ona zpevní a pak můžete již zakrojovat:-)

Suroviny – 500g libového vepřového bůčku, 200g vepřových jater, sůl, mletý pepř, 2 větší cibule, 150g uzené slaniny, 2 vejce

Postup – bůček si uvaříme spolu se solí, celým pepřem a bobkovým listem. potom nakrájíme na menší kostky, játra necháme syrová a také je pokrájíme. Oboje umeleme, přidáme jemně nakrájenou cibuli, vejce, drobné kostičky slaniny, koření a vše důkladně promícháme a spojíme. Pekáček si vymažeme sádlem, paštikovou směs do něj vlijeme, vložíme ho do většího pekáče s vodou a ve vodní lázni pečeme tak dlouho, až masa hmoty zpevní a píchnutím špejlí zjistíme, zda je vše pečeno. Musí zůstat čistá:-) Poznáme to i tak, že se pečená paštika odlepuje od stěny pekáčku, jako když pečeme sladký moučník.Vepřová paštikaVepřová paštika

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *