Vepřová paštika

Maso si zvolte podle toho, jak chcete mít paštiku tučnou. Můžete použít vepřový bůček a i uzený bůček, když budete chtít libovější, zvolte jako já krkovici a kousek uzené kotlety.

Suroviny – 600g vepřové krkovice, 250g uzeného vepřového masa, 100g vepřových jater, sůl, pepř, 120g másla, 2 větší cibule

Postup – maso si očistíme, krkovici nakrájíme na větší kostky. Uzené na menší, cibuli na kolečka. Vše vložíme do pekáče, osolíme a trochu opepříme, podlijeme trošku vodou a upečeme. Před koncem pečení na posledních asi 20 minut přidáme na drobné kostičky nakrájená játra a společně dopečeme. Do horkého masa přidáme plátky másla a necháme ho rozpustit. Promícháme a ještě vlažné i s výpekem umeleme nebo rozdrtíme, podle toho, jakou chcete mít konzistenci. Ochutnáme, popřípadě dochutíme  a necháme do druhého dne uležet v chladu. Vyndáme ji asi hodinku před podáváním, promícháme, aby se nám paštika lépa mazala.Vepřová paštika

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *