Vídeňská roštěná

Doba přípravy pokrmu záleží na tom, jak kvalitní roštěnou koupíte. Měla by být hodně vyzrálá, ale většinou takovou koupíte pouze v lepších prodejnách masa. Takovou prodejnu u nás nemáme, kupuji obyč. roštěnou, a proto ji dusím dlouho, v papiňáku i celou hodinu. Jestli máte možnost koupit lepší hovězí, pak je příprava rychlá jako u minutek.

Suroviny – plátky roštěné, sůl, pepř, cibule, sádlo, hladká mouka, vývar nebo voda, lžička rajského protlaku, lžíce másla

Postup – maso si otřeme, neokrajujeme kousky tuku při okraji, jen okraj na několika místech nařízneme, aby se plátky masa nekroutily. Osolíme a opepříme, obalíme z obou stran v hladké mouce. Na sádle je potom z obou stran opečeme a potom vyndáme na talíř. Do výpeku vložíme na kostičky nakrájenou cibuli a opečeme ji. přidáme lžičku protlaku, po spojení poprášíme vše asi lžičkou mouky a orestujeme, Vložíme zpátky plátky masa, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Občas promícháme nebo podle potřeby podlijeme vývarem. Teď už jen záleží na kvalitě masa, jak jsem psala, doba dušení je různá. Když je maso měkké, vyndáme ho, do omáčky dáme lžíci studeného másla a promícháváme, aby se vše spojilo.

Mezitím, než se nám podusí maso si připravíme orestované cibulové kroužky na ozdobu. Takto upravená cibule je znakem pro vídeňskou roštěnou.

Asi dvě velké cibule oloupeme a nakrájíme na plátky. Ty rozebereme na kroužky a v míse je prosypeme hladkou moukou. Obalené kroužky smažíme dozlatova na pánvi s rozpuštěným sádlem. Cibulí zdobíme jednotlivé porce masa. Vídeňská roštěná

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *