Kynutý koláč na plechu

Suroviny – 600g polohrubé mouky, 1 kostku droždí, 80g krupicového cukru, mléko, 2 žloutky, 100g másla, špetku soli, 1 sáček citronového cukru, 1 vanilkový cukr

Postup – ze lžičky cukru, droždí, trochu mouky a teplého mléka zpracujeme kvásek a necháme ho vykynout. Do mísy si prosijeme mouku, přidáme ostatní suroviny a společně s kváskem zpracujeme vláčné těsto. Necháme ho vykynout.

Připravíme si náplně. Tentokrát jsem dělala koláč s tvarohem a povidly. Na tvarohovou náplň si utřeme 2 kostky tvarohu s 1 vejcem, 2 vanilkovými cukry, 1 sáčkem vanilkového pudinku a přidáme cukr podle chuti. Vše promícháme, podle potřeby můžeme přidat trochu mléka nebo smetany.

Na povidlovou náplň jsem rozmíchala naše domácí povidla s moučkovým cukrem a rumem.

Na posypání jsem si připravila ještě žmolenku, prohnětla jsem máslo s cukrem a hrubou moukou. Použila jsem necelou kostku másla.

Vykynuté těsto rozdělíme na dva velké plechy, které jsme si vymazali máslem. Rukou těsto  roztáhneme po celé ploše. Pak na každé těsto rozetřeme jednu náplň, posypeme žmolenkou a necháme ještě asi 10 minut kynout. Poté upečeme.Kynutý koláč na plechu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *