Mandlový bochánek

Suroviny – 500g polohrubé mouky, 1 kostku droždí, 80g krupicového cukru, 1 vanilkový cukr, špetku soli, mléko, 2 žloutky, 50g rozinek namočených v rumu, 100g oloupaných nasekaných mandlí, 80g rozpuštěného másla, 1 vejce na potření a na posypání hrst nasekaných mandlí

Postup – připravíme si kvásek a necháme ho vykynout. Pak smícháme všechny suroviny a vypracujeme vláčné, nelepivé těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Poté vytvoříme bochánek, dáme ho na vymazaný plech, potřeme vajíčkem, posypeme nasekanými mandlemi  a necháme ještě asi 30 minut kynout. Vložíme do trouby a pozvolna upečeme. Mandlový bochánek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *