Znojemské maso

Suroviny – 4 plátky hovězího nebo vepřového masa, sůl, pepř, cibule, asi 1 lžíci hořčice, 1 lžíci hladké mouky, 2 větší sladkokyselé okurky, 100g šunky,  2 vejce uvařené natvrdo

Postup – plátky masa naklepeme, osolíme a poprášíme pepřem. Osmažíme dozlatova cibuli, vložíme plátky masa a z obou stran opečeme. Podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme. Když je maso měkké, přidáme do vývaru hořčici, poprášíme moukou a povaříme. Ke konci vaření vložíme nakrájené na kostičky okurky, šunku a vajíčka. Ještě asi 10 minut prováříme a podle chuti dochutíme. Znojemské maso

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *