Hrubozrnná játrová paštika

Suroviny – 500 g vepřových jater, 300 g uzeného bůčku, 50 g másla, sůl, mletý pepř, muškátový květ, plátky uzené slaniny

Postup – játra nahrubo umeleme, uzené jemněji a máslo rozpustíme. Vše promícháme, přidáme trochu pepře, muškátu a soli podle toho, jak slané máme uzené. Připravíme  si formu, třeba na chlebíček. Vyložíme ji pečivovým papírem, pak strany  plátky slaniny. Do takto připravené formy vložíme játrovou směs, přikryjeme plátky slaniny a papírem. Formu vložíme do většího pekáče, přidáme horkou vodu a zasuneme do vytopené trouby. Až nám začne voda bublat, snížíme teplotu a pečeme asi jednu hodinu. Necháme vychladnout a druhý den vyklopíme a nakrájíme. Hrubozrnná játrová paštika

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *