Velikonoční košíčky

Košíčky jsem pekla podle receptu na starodávné rumové dortíčky, jsou tedy oříškové. Krém je karamelový, použila jsem uvařené salko a máslo. Oba recepty najdete na stránkách u vánočního pečiva. Větší košíčky jsou ozdobeny čokoládou se zajíčkem, běžně se prodává, jen jsem jednotlivé čtverečky oddělila ostrým nožem. Malé karamelové košíčky jsou dozdobeny dražé vajíčky.

Náplň větších košíčků jsem umíchala z umletých vlašských ořechů, trochu moučkového cukru, malinové marmelády a rumu. Na 25 košíčků jsem použila 150 g ořechů, 50 g cukru, 3 lžíce marmelády a rum podle hustoty, aby byla hmoty vláčná a dalo se jí naplnit košíčky. Povrch jsem uhladila a nahoru nastříkala krém. Velikonoční košíčky s oříškovou náplníVelikonoční košíčky s karamelovým krémem

 

2 komentáře u „Velikonoční košíčky

  1. Alena Autor příspěvku

    Jiřinko, díky, taky jsem musela manžela odhánět, on tedy tvrdil, že je musí zkontrolovat, jestli jsou v pořádku, ale i tak jsem měla obavy, aby mi nějaké zbyly. Dcera je ve Španělsku, a když je viděla na stránkách, hned psala, jestli jich je dostatek, aby nebyly jenom pro koledníky -:)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *