Adventní dort

Suroviny na korpus– 2 vejce, 80g cukru krupice, 2 polévkové lžíce oleje, 60g zelené Jizerky (nebo zlaté Jizerky, Doves Farm červené a modré, Schar Mix C)

Postup – oddělíme žloutky a bílky. Bílky vyšleháme se špetkou soli, dále zašleháme postupně cukr, po jednom žloutky, olej a jako poslední lehce vmícháme mouku.

Tento korpus pečeme 3x na 170°C. Lze část mouky nahradit kakaem, oříšky, kokosem…

Suroviny na náplň – šlehačka 1 L, ovoce

Na dohotovení – plát marcipánu, gelové potravinářské barvy, štěteček, marmeláda, kokos na obsypání dortu

Malovaný marcipán – vyválíme si plát o velikosti a tvaru dortu, necháme ho zatuhnout a až poté na něj nanášíme pomocí barev vybraný vzor.

Vyšleháme si šlehačku, kterou jsme si den předem svařili a nechali do druhého dne v lednici. Je možné do části šlehačky přidat kakao nebo čokoládu a svařit.

Dort skládáme takto: korpus-šlehačka-ovoce-šlehačka-korpus-šlehačka-ovoce-šlehačka-korpus. Končíme korpusem, který lehce potřeme máslem nebo marmeládou a na ní opatrně přeneseme namalovaný marcipán. Pod marcipán nesmí přijít šlehačka! Strany posypeme kokosem.

564551_10202700554143906_1778924289_nAdventní dort

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *