Jehněčí na česneku

Suroviny – jehněčí kýta, větší množství česneku, sůl, cibule, slanina, máslo

Postup – maso si den dopředu omyjeme, odkrájíme všechny tučné části a prošpikujeme slaninou nebo uzeným a osolíme. Česnek oloupeme, nastrouháme nebo utřeme a celý povrch masa řádně potřeme. Maso položíme do misky s víkem a dáme do druhého dne do chladu.

Druhý den vyndáme, dno pekáče posypeme oloupanou, nakrájenou cibulí a plátky česneku. Vložíme maso, podlijeme, přikryjeme a pomalu pečeme. Asi po hodině odkryjeme a pečeme, až je maso měkké. Štávu můžete zahustit, my ji necháme přírodní, jen stáhnu stěrkou zbytky vypečené zeleniny po stranách pekáče a povařím. Přidávám trochu másla do hotové šťávy.

Podáváme s knedlíky nebo s různě upravenými bramborami. Špenát jsem zvolila listový mražený a upravila podušením a přidáním opečené zlaté cibulky s trochou mouky, utřeným česnekem a vajíčkem.Jehněčí na česneku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *