Kopa čokolády

Suroviny na korpus – 2 vejce, 80g cukru krupice, 2 polévkové lžíce oleje, 60g zelené Jizerky (nebo zlaté Jizerky, Doves Farm červené a modré, Schar Mix C)

Postup – oddělíme žloutky a bílky. Bílky vyšleháme se špetkou soli, dále zašleháme postupně cukr, po jednom žloutky, olej a jako poslední lehce vmícháme mouku.

Suroviny na náplň – 2 plátky želatiny, 200g čokolády (min 70% kakaa), 500 ml smetany na šlehání, 2 vejce, 3 čajové lžičky cukru krupice

Postup – namočíme želatinu v trošce studené vody. Rozpustíme čokoládu ve vodní lázni. Vyšleháme šlehačku a dáme do ledničky. Ve vodní lázni šleháme vejce a cukr, dokud nevznikne krémová pěna. Želatinu rozpustíme na mírném plameni za stálého míchání – nesmí se vařit! Takto připravenou želatinu přidáme do čokolády. Vmícháme čokoládu a 1/3 šlehačky do vajíčkové pěny a vložíme do lednice na 15 min., potom přimícháme zbytek šlehačky a opět vložíme do ledničky na 1 hod. Vychladlou hmotu navršíme na vychladlý korpus do tvaru kopce.

Suroviny na polevu – 100g čokolády, 100 ml smetany na šlehání, 20g másla

Postup – ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, máslo a vmícháme smetanu.

Dohotovení – dort položíme na mřížku a polijeme polevou. Dáme do lednice vychladit, poté zdobíme.

Kopa čokolády

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *