Hovězí pečený guláš

Suroviny – hovězí kližka, sůl, mletý pepř, mletá červená paprika, větší množství cibule, sádlo, jíška

Postup – ze sádla a hladké mouky upražíme trochu jíšky a odložíme ji. Maso očistíme, nakrájíme na kostky, v míse promícháme se solí a trochu opepříme. Na sádle opečeme dozlatova kostky cibule, pak vložíme maso a opečeme ze všech stran. Přimícháme sladkou papriku a rychle ji orestujeme , vše promícháme. Připravené maso vložíme do pečící nádoby s víkem, malinko podlijeme vývarem nebo vodou a pečeme v troubě asi 1,5 hodiny. Je-li maso měkké, odklopíme, vmícháme trochu jíšky a po promíchání  ještě asi 20 minut pečeme.Hovězí pečený guláš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *