Hovězí roláda na česneku

Suroviny – hovězí maso, šunka, naložené okurky, anglická slanina, česnek, cibule, plnotučná hořčice,  sůl, mletý pepř, sádlo, hrubá mouka

Postup – maso rozkrojíme a plát paličkou naklepeme. Osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Po celé ploše položíme plátky šunky, plátky česneku a okurky položíme středem plátu. Svineme a provázkem svážeme, aby nám roláda držela tvar. Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky. Sádlo rozpustíme, opečeme dorůžova cibuli, přidáme slaninu a také roládu, kterou ze všech stran zatáhneme. Mezitím se nám opeče cibule i slanina. Těsně před dokončením základu přidáme ještě asi tři stroužky česneku rozkrájeného na plátky a lehce opečeme. Pak vše zalijeme horkým vývarem nebo vodou, osolíme a dusíme doměkka. Potom maso vyndáme, uchováme ho v teple a vývar poprášíme moukou a povaříme. Dochutíme, vrátíme zpátky maso, prohřejeme ho, poté vyndáme, zbavíme provázku a necháme asi 5 minut odpočinout. Pak nakrájíme na plátky. U nás podáváme s bramborovým knedlíkem…Hovězí roláda na česneku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *