Litý perník s mřížkou

Pekla jsem z tohoto množství surovin na velkém plechu a těsto je dost nízké. pečte proto na polovičním nebo si zdvojnásobte suroviny, bude pak vyšší.

Suroviny – 100 g cukru, 1 vejce, 1 lžička pečivového kypřícího prášku, 1 lžička perníkového koření, 1 lžíce holandského kakaa, 200 g hladké mouky, 100 g rozpuštěného másla, mléko, řídká marmeláda

Postup – v míse smícháme vejce s cukrem a máslem. Sypké suroviny promícháme, mléko ohřejeme. Pak sypkou směs vmícháme do mísy, přilijeme trochu mléka a vymícháme těsto. Hustotu upravíme mlékem, které přidáme, až budeme mít mouku řádně promíchanou, bez hrudek.  Těsto nalijeme na připravený plech.

Marmeládu přendáme do zdobícího sáčku, ustřihneme špičku sáčku a nastříkáme na těsto šikmou mřížku. Potom vložíme plech do trouby a upečeme. Necháme vychladnout a pak krájíme na kostky.Litý perník s mřížkou

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *