Květáková polévka

Suroviny – květák, máslo, hladká mouka, sůl, bílý mletý pepř, muškátový oříšek, petrželka

Postup – květák  rozebereme na růžičky a namočíme na hodinu do slané vody. Potom opláchneme. Vložíme do horké, osolené vody a chvíli povaříme, nepřikrýváme hrnec pokličkou. Kousky květáku vyndáme a necháme okapat.  Růžičky rozebereme na menší části a odložíme si je stranou.

Kousek másla rozpustíme, přidáme asi lžíci hladké mouky a usmažíme světlou jíšku. Necháme ji vychladnout. Potom k ní nalijeme vývar z květáku, rozšleháme a 20 minut za občasného míchnutí povaříme. Dochutíme solí, pepřem a trochou nastrouhaného muškátového oříšku. Vložíme připravený květák a přidáme nasekané listy petrželky.Květáková polévka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *