Zelňačka

Suroviny – půl sáčku kysaného zelí, 150 g uzeného vařeného masa nebo slaniny, asi 1,5 litru kuřecího nebo vepřového vývaru, 1 větší cibule, sádlo, 1-2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce sladké papriky, zakysaná smetana, sůl, mletý pepř

Postup – cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na sádle. přimícháme mouku a papriku, potom zalijeme studeným vývarem, rozšleháme a necháme pomalu vařit. Zelí pokrájíme a přidáme do polévky. Když je měkké, přidáme pokrájené uzené maso, dochutíme solí,pepřem a můžeme přidat i trochu zelného nálevu. Na talířích zdobíme kopečkem zakysané smetany. Podávala jsem se zelnými plackami, recept najdete mezi přílohami.Zelňačka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *