Pohanka s kachním masem a zeleninou

Na pokrm jsem použila kachní krky, které jsem uvařila ve slané vodě a přidala pár kuliček celého pepře, nového koření a snítky bobkového listu. Potom jsem maso obrala a protože bylo dlouhé, překrájela na kratší kousky. Můžete použít jakékoli jiné drůbeží maso, celkem je to jedno. Vývar jsem si odložila na polévku.

Suroviny – drůbeží maso, koření na vývar, asi 200 g pohanky, sůl, bobkový list, pórek, olej, trošku grilovacího koření, směs sterilovaného hrášku, kukuřice a papriky

Postup – na oleji orestujeme nakrájený pórek, přidáme uvařené maso, koření a zeleninu, prohřejeme, dochutíme solí.

Pohanku propláchneme v teplé vodě, popřípadě ji ještě na cedníku prolijeme a necháme okapat. Potom ji zalijeme vodou, osolíme, přidáme bobkový list a asi 2 minuty vaříme. Potom vypneme a pod pokličkou necháme pohanku dojít, asi 10 – nebo více minut, podle toho, jakou pohanku máte. Když se voda všechna nevstřebá, přecedíme přes sítko. Na talíř dáme trochu pohanky, přidáme připravenou masovou směs a můžeme podávat.Pohanka s kachním masem a zeleninou

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *