Velikonoční nádivka

Suroviny – 400 g vepřového plecka, 150 g uzeného bůčku, 6 rohlíků, dvě hrsti bylinek, 5 vajec, mletý pepř, sůl, nové koření, celý pepř, bobkový list, muškátový oříšek, dva stroužky česneku, strouhanka

Postup – maso vložíme do vařící vody, přidáme pár kuliček nového koření, celého pepře, list bobkového  listu, osolíme a uvaříme. Potom ho nakrájíme na kostičky.

Rohlíky nakrájíme na kostky a navlhčíme je vývarem. Necháme nasáknout, pak trochu vymačkáme a dáme do mísy. Přidáme žloutky, utřený česnek, kostičky uzeného masa, vepřové maso, trošku nastrouháme muškátového oříšku, osolíme a opepříme. přidáme nasekané bylinky, máme-li těsto řídké, trochu strouhanky. Nakonec lehce vmícháme tuhý bílkový sníh. promíchané těsto nalijeme do vymazaného pekáče a upečeme. Jíme teplé i studené.Velikonoční nádivka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *