Piškot s karamelovou šlehačkou

Suroviny – 5 vajec, 200 g cukru, 200 g polohrubé mouky, 5 lžic oleje, 500 ml smetany na šlehání, 2 lžíce tekutého karamelu

Postup – bílky ušleháme se špetkou soli, pak postupně přidáme a zašleháme cukr, žloutky a olej. Nakonec lehce vmícháme mouku. Těsto rozetřeme na velký plech a upečeme.

Šlehačku ušleháme a nakonec do ní zašleháme karamel. Náplň natřeme na piškot a dozdobíme čokoládovými trubičkami nebo sypanou čokoládou.

Náplň jsem použila i při plnění piškotové rolády. Piškot s karamelovou  šlehačkouPiškotová roláda

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *