Jahodové knedlíky

Nemáme rádi jahody uvařené v ovocných knedlících. A tak vařívám menší kynuté knedlíky, které pak vidličkou roztrhnu a doplním je rozmačkanými jahodami, moučkovým cukrem a jemně nastrouhaným tvrdým tvarohem. Můžete přidat i máslo, ale my na čerstvé ovoce nedáváme.

Suroviny na knedlíčky – 300 g hrubé mouky, 15 g čerstvého droždí, špetka soli, 1 vejce, 1 lžíce cukru, vlažné mléko

Postup – vymícháme kvásek, po vykynutí přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto, které necháme půl hodiny kynout. Pak uválíme menší knedlíčky, vložíme je do vařící vody a asi 5 minut vaříme. Pak vyndáme, vidličkami trošku natrhneme, aby mohla uniknout pára. A pak už doplníme ovocem a ochutíme dle naší chuti. Jahodové knedlíky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *