Nepečený ovocný dort

Použila jsem jahody a plody muchovníku, můžete použít i jiné ovoce. Omyjeme ho, necháme okapat a podle potřeby pokrájíme na menší části, nejlépe plátky.

Suroviny – větší balení cukrářských piškotů, 750 g tučného tvarohu v kostce, moučkový cukr, zrníčka z vanilkového lusku, 500 ml smetany na šlehání 33%

Postup – připravíme si ovoce a krém. Tvarohy šleháme s vanilkou a cukrem a postupně přiléváme 250 ml smetany. Druhou část smetany ušleháme zvlášť a lehce ji vmícháme do tvarohu.

Na tác si položíme okraj rozevírací formy a skládáme vrstvu piškotů, které upravíme podle velikosti formy, vrstvu krému a ovoce. Postupujeme podle připravených surovin, vrchní vrstva je krém.

Složený dort dáme do ledničky do druhého dne vychladit, přizdobíme ovocem a můžeme podávat. Nepečený ovocný dortNepečený ovocný dort

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *