Kuřecí s vůní uzeného

Při přípravě tohoto pokrmu musíte použít domácí uzené nebo takové, které je uzené klasickou metodou. Moderní uzené je spíše vařené, výroba je podřízena tomu, aby bylo maso co nejdříve hotovo a aby co nejméně ubylo na váze. Chuť ale není moc dobrá, v pokrmu se vůně uzeného spíše ztratí.

Suroviny – kuřecí čtvrtky, uzené maso nebo slanina, sůl, kmín, máslo, větší množství cibule

Postup – maso očistíme. Z uzeného vyřízneme špalíčky a maso prošpikujeme, osolíme, okmínujeme. Cibuli a část uzeného nakrájíme na proužky, rozprostřeme na pekáč, poklademe připraveným masem,  plátky másla, podlijeme vodou nebo vývarem a upečeme. Podáváme s brambory a zeleninovým salátem. Kuřecí s vůní uzeného

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *