Mražené ovoce na přesnídávku

O tom, jak zavařuji pro vnučku přesnídávky jsem již psala. Vzhledem k tomu, že se mi až tak moc nelíbí zavařené ovoce, zkusila jsem jiný postup, mražení. Vycházím z toho, že takto ošetřené ovoce neztrácí tolik vitamínů.

Měla jsem k dispozici rybíz a višně. Obojí je ovoce dosti kyselé. Rybíz jsem odšťavnila na robotu, višně vypeckovala. Na kilo ovoce jsem přidala 150 g moučkového cukru a řádně rozpustila. Pak jsem naplnila všechny silikonové formičky, které mám doma. Do každé se vešla jedna naběračka ovoce. Nádobky jsem naskládala na plech a nechala zmrznout. Poté jsem obsah vyloupla, každou zvlášť zabalila do folie a uložila do větší nádoby s víkem.

Na jednu porci příkrmu je toho asi málo, ale dcera si k tomuto ovoci přidá nastrouhané jablíčko nebo jiné ovoce, třeba i mrkev. Chvilku vše povaří a přesnídávka bude hotová. Záleží také na tom, jak se to mé snažení bude Moničce zamlouvat, to zjistíme za měsíc. Ale předpokládám, že ovoce bude chutnější a zdravější než prodávané výživy. Přídavek jiného ovoce ztlumí kyselost ovoce zmraženého a tak si myslím, že bude to naše mrně spokojené. Mražené ovoce na přesnídávku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *