Rozcuchané brambory

Suroviny – půl hlávky zelí, větší cibule, asi 1 kg brambor, 150 g uzeného masa, 2 vejce, sůl, kmín, majoránka, sádlo

Postup – zelí nakrájíme, vložíme do osolené vařící vody, okořeníme kmínem a nepřikryté uvaříme. Přecedíme a odložíme stranou. Cibuli najemno nakrájíme a opečeme dozlatova. Pak k ní přidáme lehce opéct na kostičky nakrájené uzené maso a nakonec vmícháme uvařené zelí. Osolíme podle chuti.

Brambory oloupeme, nahrubo nastrouháme, přidáme vejce, majoránku, sůl a promícháme. Pekáč vymažeme sádlem, vlijeme polovinu brambor, na ně rozložíme zelnou směs a vše zakryjeme bramborami. Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme. Rozcuchané bramboryRozcuchané brambory

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *