Rybízový sirup

Dělala jsem ho poprvé, nevím, zda se nezačne kazit, ale předpokládám, že vydrží. Zatím ho mám v ledničce, ale vzhledem k množství cukru by neměl být problém s jeho trvanlivostí.

Přípravu jsem rozdělila na dva dny. První den jsem otrhala  bobule z hroznů. Odvážila 1 kg, rukou trochu rozmačkala, ale ne moc, jen lehce. Zalila 1 litrem převařené horké vody a přidala jsem 1 lžičku kyseliny citronové. Promíchala a nechala přikryté utěrkou do druhého dne.

Rybíz s nálevem jsem druhý den přecedila a trošku vymačkala, ale jen opatrně, ne úplně, aby nebyla šťáva zakalená. Pak jsem šťávu odměřila, do 1 litru jsem vmíchala 1 kg cukru a nechala za občasného zamíchání rozpustit. Sirup jsem nalila do vymytých sklenic, zavíčkovala a uložila do chladu. Rybízový sirup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *