Srbský džuveč

Suroviny – 4 plátky vepřové kýty, 2 cibule, 3 různě barevné papriky, 6 rajčat, 150 g uzeného masa,  10 lžic rýže, olej, sůl, mletý pepř

Postup – rýži propereme v horké vodě a přecedíme. Maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji z obou stran ho orestujeme a odložíme. Cibuli, papriky, rajčata a uzené nakrájíme na proužky, přidáme rýži a všechno promícháme. Do zapékací mísy s víkem nalijeme zbytek tuku z pánve a vymastíme s ním celou nádobu. Na dno nasypeme polovinu zeleninové směsi, na ni položíme plátky masa a vše zasypeme druhou polovinou směsi. Podlijeme vývarem nebo vodou, přikryjeme a pečeme asi 1,5 hodiny, záleží na druhu použitého masa.Srbský džuveč

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *