Telecí roláda s jemnou nádivkou

K pečeným závitkům jsem podávala čerstvý špenát, měla jsem ho ze zahrádky, ale není to nutné. Kdo ho chce také přidat, listy opere, stopky vykrojí, větší listy překrájí. Na opečené cibulce lehce orestuje společně s plátky česneku. Podle chuti dosolí, část česneku může utřít, záleží na vaší chuti.

Suroviny – 2 větší plátky z telecí kýty, 1 větší cibule, 100 g šunky – 2 plátky si dáme stranou, olej

Suroviny na nádivku – 1 rohlík, mléko, 20 g másla, 30 g šunky, 1 malá cibule, mléko, sůl, mletý pepř, žloutek, zelené natě – petrželka, cibulka, pažitka

Postup – maso jemně rozklepneme, na okrajích ponecháme trochu tuku, je -li tam. Osolíme, opepříme, připravíme si provázek nebo spínátka.

Připravíme si nádivku – rohlík rozlámeme na menší kousky a namočíme v mléce. Po chvilce ho vložíme do mixéru, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a rozmixujeme. Směs vlijeme do misky, přilijeme rozpuštěné máslo, žloutek, kostičky šunky, nasekané natě a koření a jemně promícháme.

Na plátky masa navrstvíme nádivku a stočíme do závitků. Svážeme provázkem nebo spínátky. V nádobě, kterou můžeme dát do trouby, orestujeme na oleji jemně nakrájenou cibuli dorůžova, Na ni vložíme závitky a ze všech stran necháme zatáhnout. Přidáme na nudličky nakrájenou šunku, trošku podlijeme, závitky přikryjeme plátkem šunky, zakryjeme pokličkou a dáme péct do předehřáté trouby asi na 1 hodinu. Pak odkryjeme a dopečeme, maso během pečení poléváme výpekem.

Když nám zbyde nádivka, přidáme ji ke konci pečení k masu a společně upečeme. Podávala jsem s rýží, můžete zvolit různě upravené brambory nebo třeba široké nudle.Telecí roláda s jemnou nádivkou

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *