Makronky s karamelovým krémem

Sice jsem nazvala toto pečivo makronkami, ale po vzhledové stránce  k nim mají daleko. Nepodařilo se mi sklepnout těsto na plechu s placičkami tak, aby z nich unikl vzduch a povrch se uhladil. Ale recept píši, protože po chuťové stránce nemají chybu. Měla jsem co dělat, abych nějaké uchránila a mohla je slepit krémem. Ten jsem tentokrát použila karamelový, protože jsem chtěla, aby bylo cukroví bezlepkové.

Makronky bývají obarvené potravinářskými barvivy, já je nemám moc ráda, nechala jsem je čistě bílé. Pokud byste měli zájem o růžové, žluté nebo zelenkavé, přidejte si trošku gelové barvy do rozvaru.

Suroviny na makronky – 180 g bílků, 200 g mandlové mouky, 230 g moučkového cukru

Suroviny na rozvar – 70 g vody, 230 g cukru

Suroviny na krém – 200 g másla, 1 plechovka karamelového mléka

Postup – nejprve si uvaříme rozvar. Svaříme cukr s vodou na řetízek, kdo chce, přidá pár kapek barvy. Rozvar musí být horký, budeme ho přidávat k ušlehaným bílkům. Je třeba pohlídat, abychom měli rozvar hotový současně s tuhým bílkovým sněhem.

Mísu na šlehání vypláchneme trochou octa a vytřeme dosucha. Pak do ní odvážíme 85 g bílků a ušleháme tuhý sníh. Pomalu do něj přiléváme horký rozvar a neustále šleháme. Když máme hmotu hodně tuhou, necháme ji vychladnout.

V druhé míse smícháme zbytek bílků s mandlovou moukou a cukrem, postupně přidáváme ušlehanou hmotu a vše promícháme.

Těsto přendáme na sáčku s trubičkou, na plech tvoříme kolečka, klepneme plechem, aby unikl vzduch a ponecháme asi 15 minut v klidu. Pečeme asi při 150 stupních přibližně 20 minut, až se nám podaří kolečka odloupnout z plechu. Po vytažení z trouby je necháme na plechu vychladnout, pak je můžeme slepit krémem. Nebo také ne, jsou moc dobré i neslepené. Makronky s karamelovým krémem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *