Krájený kynutý koláč

Suroviny – 250 g hladké mouky, špetka soli, 35 g droždí, 50 ml oleje, 1 vanilkový cukr, 1 citronový cukr, 2 žloutky, 50 g cukru, mléko

Na dokončení – švestková povidla nebo ovoce, máslová žmolenka

Postup – z droždí, špetky cukru, vlažného mléka a trochu mouky připravíme kvásek. Když vykyne, přidáme ho k ostatním surovinám a zpracujeme nelepivé těsto. Přikryjeme a necháme asi hodinu kynout. Pak ho přendáme na vymazaný plech, prsty roztáhneme po celé ploše, poklademe ovocem nebo potřeme povidly a posypeme žmolenkou. Necháme kynout ještě asi 15 minut a pak v předehřáté troubě upečeme. Krájený kynutý ovocný koláč

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *