Cibulačka s krutonky

Suroviny – 4 velké cibule, asi 1 litr masového vývaru, lžíci másla, 2-3 lžíce oleje, 1 lžíci hladké mouky, sůl, parmazán, starší rohlíky a olej na jejich osmažení, petrželka

Postup – cibule nakrájíme nadrobno a orestujeme je na směsi másla a oleje. Když je pěkně opečená, přisypeme mouku a usmažíme jíšku. Zalijeme ji studeným vývarem, přisolíme a za občasného míchání povaříme 20 minut.

Mezitím si nakrájíme rohlíky na kostičky a dozlatova je opečeme na oleji. Sýr najemno nastrouháme. Rohlíky i sýr dáme do misek na stůl a každý si sám doplní  polévku. Cibulačka s krutonky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *