Řezy se sušenkovou náplní a krémem

Na tyto řezy spotřebovávám rozlámané sušenky nebo neslepené vánoční cukroví. Většinou ho dávám do mrazničky a později použiji. Když nemám svoje sušenky, použiji kupované máslové nebo kakaové, většinou je namíchám z různých druhů.

Suroviny na piškot – 6 vajec, 180 g cukru, 150 g hrubé mouky

Suroviny na náplň – asi 500 g sušenek, 100 g másla, 50 g moučkového cukru, asi 250 ml mléka, semínka z půlky vanilkového lusku, asi lžíci rybízové marmelády, rum

Suroviny na krém – 300 ml mléka, 50 g cukru, semínka z půlky vanilkového lusku, 1 vanilkový pudink, 250 ml smetany na šlehání v domečku

Postup – nejprve upečeme piškot. Vejce ušleháme s cukrem a pak lehce vmícháme mouku. Rozetřeme na velký plech a upečeme.

Na náplň rozdrtíme nebo umeleme sušenky. Do mléka dáme semínka a půlku lusku, necháme přejít varem a dáme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem a postupně na střídačku vmícháme studené mléko, ze kterého jsme vyndali lusk, marmeládu a sušenkovou drť. Nakonec dochutíme rumem a upravíme konzistenci, náplň by se nám měla lehce natírat. Také tak učiníme, po částech ji rozprostřeme po celém piškotu a urovnáme.

Z mléka, pudinku, semínek a cukru uvaříme hustý pudink. Občas ho promícháme, do vychladlého vmícháme ušlehanou smetanu. Krém navrstvíme na vrstvu náplně. Nakonec dozdobíme čokoládou. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *