Vdolky sypané perníkem

Suroviny – 300 g polohrubé mouky, mléko podle potřeby, 3 lžíce cukru, 2 žloutky, 20 g droždí, 3 lžíce rozpuštěného másla, špetka soli, 1 vanilkový cukr

Na dokončení – nastrouhaný perník, na promazání švestková povidla nebo marmeládu

Postup – z droždí, cukru, teplého mléka a trochy mouky umícháme kvásek a necháme ho vykynout. Ostatní přísady smícháme, přidáme kvásek a zpracujeme jemné těsto. necháme hodinku kynout.

Těsto rozdělíme na stejné díly, zakulatíme bochánky, dáme na plech, potřeme mlékem a posypeme nastrouhaným perníkem. Necháme ještě asi 15 minut kynout, pak vložíme do vyhřáté trouby a upečeme. U nás tyto vdolky necháme vystydnout, pak rozkrojíme a potřeme švestkovými povidly. Můžete je nechat i bez náplně nebo použít jiné dochucení…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *