Linecké růžičky

Na vytvoření tohoto pečiva potřebujete linecké těsto světlé a linecké kakaové. A potom sklenici ostřejší marmelády, nejlépe rybízovou. Můžete použít těsto, které máte rádi, nebo mé, je to jedno.

Suroviny na těsto světlé – 300 g hladké mouky, 200 g másla, 75 g moučkového cukru, 2 žloutky, 1 vanilkový cukr

Suroviny na těsto kakaové – 270 g hladké mouky, 30 g holandského kakaa, 200 g másla, 75 g moučkového cukru, 2 žloutky

Postup – těsta zpracujeme a necháme do druhého dne odležet. Potom postupně vyvalujeme, vykrajujeme kolečka nebo kytičky. Když zvolíme kytičky, budeme mít kraje vlnité, hotovou růžičku uvidíte vpředu na celkové fotografii k velikonočním svátkům, už je doma nemám. Na jednu růži potřebujete 2 kolečka světlá a dvě tmavá. Každé potřeme lehce marmeládou, položíme je střídavě k sobě, ale musí se trochu překrývat. Pak kolečka zvolna stočíme jako roládu, v polovině překrojíme a řeznou plochou položíme na plech. Malinko upravíme, přimáčkneme díly k sobě, je-li to potřeba a upečeme. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *